PROMOCIJA ALBUMA "SMILE"

Ponedjeljak, 17.01.2022. u 20 sati

KONCERT / PROMOCIJA ALBUMA SMILE 

DAMIROV DJANGO GROUP

Bruno Urlić – violina

Juraj Markač – gitara

Miroslav Čehaić – gitara

Željko Bilbija – bas

Paul Kempf – klavir

Goran Brebrić – cajon

Damir Kukuruzović, jazz gitarist, dobitnik brojnih glazbenih priznanja i najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, naglo nas je napustio u prosincu 2020.g ostavljajući za sobom bogatu glazbenu ostavštinu i svoj Django Group kojeg je utemeljio 2005.g i od tad su bili neizostavnim dijelom na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. 

Sam Kukuruzović ubrajao se u red gitarističkih virtuoza koji je uz iznimne sviračke vještine uspijevao dosegnuti najvišu estetsku razinu. Surađivao je s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Paulus Schaferom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Gismo Grafom, Sinanom Alimanovićem, Adrianom Burnsom i mnogim drugima. Upravo su Robin Nolan, Gismo Graf, Sinan Alimanović te Paulus Schäfer gostovali na njegovu zadnjem albumu ˝Smile˝ koji je u kolovozu 2021. godine ugledao svjetlost dana. Njegov sastav nastavlja dalje gostovati diljem Hrvatske i izvan njezinih granica kao DAMIROV DJANGO GROUP.

Izdvojeno iz kritike:

˝Na svjetskoj jazz sceni djeluju mnogi virtuozi – kad pišem o Kukuruzoviću, razmišljam o kontekstu globalne, a ne lokalne glazbene scene – ali rijetki su glazbenici poput njega, koji uz iznimne sviračke vještine, uspjevaju dosegnuti najvišu estetsku razinu.´ (Davor Hrvoj)

˝.....Kukuruzović je veliki virtuoz s bogatim iskustvom glazbenih suradnji, od Boška Petrovića do brojnih svjetskih glazbenika kao što su Angelo Debarre i Ludovic Beier, i upravo su ove prve tour de force izvedbe poslužile kao odličan uvod u Kukuruzovićevu maestralnu tehniku. Zatim je polako na pozornicu počelo dolaziti pojačanje, prvo u vidu Kukuruzovićevog ''Grapellija'', tj. Brune Urlića na violini…(Mirna Marić)

˝... koji istinski ljubitelj glazbe ne bi pljeskao kada vođa benda Kukuruzović, kojeg sve češće tituliraju kao ˝ hrvatski Django Reinhardt˝, leti prstima po gitari u vrijeme furiozne izvedbe ruskog hita Oči čornije... ˝ (T. Levak)

˝... Kukuruzovićeva virtuoznost gotovo ravna Djangovoj, kao i autentičnija pratnja (violina), nametnula se ipak kao ovogodišnji gipsy swing vrh...˝ (Igor Koruga)

˝...poslije “Green Hilla˝ I “Manouchea” sa zadovoljstvom ćemo preslušavati i “My Django Familly “, kojeg sam autor naziva svojim najkvalitetnijim, najzrelijim I najdjangovskijim albumom.Domena djelovanja Damira Kukuruzovića I njegovog benda je, naravno, reinterpretacija opusa besmrtnog Djanga Reinhardta, francuskog gitarista romskih korijena.Nastavljajući tradiciju gostovanja uglednih protagonista toga glazbenog žanra na svojim albumima, Kukuruzović se ponovo našao u društvu svjetskih poznatih imena.˝ (Zoran Čutura)