PAKET PREDSTAVA HNK ZADAR ZA KRAJ KAZALIŠNE SEZONE 2021/22

Draga publiko, bliži se kraj ovogodišnje kazališne sezone 2021./2022. Za Vas smo pripremili  paket naših predstava “A di smo sad, moja Stoše” i “ Kredit” koje možete pogledati po promotivnoj cijeni od 60, 00 kuna. Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 21.travnja na blagajni HNK Zadar. Veselimo se vašem dolasku.

četvrtak-28.4. -20h

Živko Nižić

A DI SMO SAD, MOJA STOŠE

režija: Zoran Mužić

igraju: Jasna Ančić, Davor Jureško, Žana Bumber

premijera: 28.4.2021.

Predstava “ A di smo sad, moja Stoše” bavi se sentimentom, memorijom, obitelji, ljubavlju i poviješću Zadra. Predstava je namijenjena Zadru i prijateljima Zadra. Nadam se potaknuti pozitivne emocije, pletući pletenicu između jedne obitelji i Zadra gdje se podrazumijeva da se to odnosi na bilo koju obitelj. Tako nastaje, neraskidiva , isprepletena, čvrsta veza između obitelji i grada. Sva tri lika su arhetipska, oni su vječni.

Zoran Mužić, redatelj

https://www.hnk-zadar.hr/.../a-di-smo-sad-moja-stose/223

kritika: https://www.matica.hr/vijenac/709/sentimentalna-evokacija-proslosti-31636/

petak-29.4.-20h

Jordi Galceran

KREDIT

režija: Nenni Delmestre

igraju: Davor Jureško I Alen Liverić uz pijanista Ivana Ivića

premijera: 29.12.2021.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres. Nakon što je u Španjolskoj oborila sve rekorde gledanosti, predstava “Kredit” do danas je prevedena na 8 jezika i postavljena u 10 država.

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru…

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kredit/181

kritika: https://www.matica.hr/vijenac/730/vrsna-glumacka-ostvarenja-32802/

http://www.kazaliste.hr/index.php?p=article&id=3059&fbclid=IwAR1OiwHQoPJg1peftT1NQRDX--0SHJeZ8vbYa4EEo-k7v2RyAZYvrD4q_rk

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=x-8YXjQUnHY