Petak, 1. svibnja u 20 sati na YouTube kanalu HNK Zadar

Ovog petka prisjetit ćemo se komedije HNK Zadar, Besplatni Wi-Fi talijanskog autora Claudia Gnomusa o slučajnom susretu Žane Bumber, Alena Liverića i Petre Težak u režiji Zorana Mužića.
Predstava je premijerno izvedena u travnju 2016., a glumica Petra Teža nagrađena je na V. Bobijevim danima smijeha (Histrionski dom, Zagreb 2016.) za ulogu Sabrine u predstavi.

Komedija s vrlo aktualnom temom iz suvremenog života, donosi priču o troje razvedenih samaca prisiljenih živjeti u sustanarstvu jer zbog velikih troškova i financijske krize to je jedino rješenje za uštedu. Hoće li taj suživot biti sretan, vedar? Hoće li Internet služiti samo za održavanje kontakta s vanjskim svijetom ili će se umiješati u sentimentalni život i narušiti skladni sustanarski odnos trojke?

Predstava Besplatni Wi-Fi (u originalu: Tre ex in affitto - Wi-Fi inclusa), praizvedena je u Teatro dei Satiri u Rimu 2015. godine, postigavši zapažen uspjeh kod publike i kritike. Izvodili su je autor teksta i redatelj Claudio Gnomus, Roberta Garzia i Annalisa Aglioti.