otvara novu sezonu

Novu sezonu otvaramo s nagrađenom predstavom Gradskog dramskog kazališta Gavella,  HOTEL ZAGORJE - autorskog projekta Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić i snažnom ženskom glumačkom postavom!

U predstavi igraju: Dijana Vidušin / Ksenija Pajić/ Perica Martinović / Bojana Gregorić Vejzović / Ivana Roščić / Antonija Stanišić Šperanda / Ivana Bolanča/ Tena Nemet Brankov i  Đorđe Kukuljica.

HOTEL ZAGORJE Ivane Bodrožić – dirljiva, potresna, kritična priča koja se lako čita, a teško zaboravlja – jedan je od nezaobilaznih naslova nove hrvatske književnosti. Roman je nagrađen  mnogobrojnim književnim nagradama među kojima je najvažnija nagrada Kiklop za najbolje prozno djelo u 2010.godini. U veljači 2012.njemački prijevod romana Hotel Zagorje izašao je u uglednoj izdavačkoj kući Hanser te u francuskoj Acte Sud.

Nastala prema istoimenom romanu predstava vjerno slijedi roman napisan iz vizure desetogodišnje djevojčice koja s mamom, bakom i bratom iz ratom razorenog Vukovara kao prognanik dolazi u bivšu kumrovečku političku školu i čeka da joj se vrati tata Vlado. Ali Vladu su stavili u kolonu koja se vodi pod “nestale” i nije se vratio….

Ovaj komad emotivno se obraća čitateljima raznih generacija, što je namjera i njegove kazališne verzije, nakon čijeg gledanja, nadamo se, iz dvorane nećemo izaći isti kakvi smo u nju ušli, i gdje će, kao i u knjizi, biti "smijeha i zaigranosti i – ljubavi

Nagrade:

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2020. - za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje: Anica Tomić

28. FESTIVAL GLUMCA U VINKOVCIMA 2021.- Nagrada “Vanja Drach” za najbolju predstavu u cjelini 

U tijeku su upisi pretplate. Na vrijeme osigurjate svoje mjesto u gledalištu!