petak, 10.10. u 20h

U petak, 10. veljače 2023. godine s početkom u 20 sati u HNK Zadar bit će izvedena dramska predstava “Tko je ubio mog oca” Édouarda Louisa u režiji Vinka Radovčića i produkciji Drame plus iz Zadra.

Predstava donosi priču o ocu, tvorničkom radniku, otprije poznatom iz prvijenca Édouarda Louisa, autobiografskog romana "Raskrstimo s Eddyjem", kojemu su težak fizički rad, pretrpljene nepravde, postupno ukidanje radničkih prava slomili, kako tijelo, tako i duh.

Glavnu ulogu u predstavi igra Marko Kasalo.

Kazališna kritičarka Oretta Bressan je poslije gostovanja predstave "Tko je ubio mog oca" u HKD u Rijeci za talijanski dnevni list La Voce del Popolo 29. 3. 2022. godine napisala sljedeće: "Nova produkcija zadarske kuće predstava je koja gledatelju stvara potpuni, gotovo sinestetski, kazališni doživljaj. Apsolutno remek-djelo, u kojem dramaturgija, režija i glumačka interpretacija dišu i kreću se kao jedan organizam."

Ulaznice su u slobodnoj prodaji na blagajni HNK Zadar svaki dan od 11 do 13 sati , a na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.