premijera-29.11., izvedna-30.11.

U utorak, 29. studenoga očekuje nas prva ovosezonska premijera HNK Zadar, UMIŠLJENI BOLESNIK povodom 400. obljetnice rođenja Jeana Baptistea Poquelina Molièrea u režiji Vinka Radovčića. Izvedba je u srijedu, 30. studenoga s početkom u 20 sati.

Igraju: Alen Liverić, Žana Bumber, Danijela Evđenić, Dorotea Ilečić Sever, Davor Jureško, Lino Brozić, Dominik Krakašić, Mirjana Đan i Elodie Paleka.

Komedija kroz prikaz lika umišljenog bolesnika i tretmana onih oko njega prikazuje društvo koje je smiješno samo na površini, dok je ispod njega skrivena tužna i bolna priča – preko umišljene bolesti freska se širi na zbiljsku bolest društva kojoj je simptom bolest mišljenja.

Tema koja je danas jednako aktualna kao i u vrijeme praizvedbe komada progovara o starom društvu koje odbija bilo kakve promjene te se dogmatično drži tradicije ne pitajući se za dobro i loše (najčešće čineći potonje) naspram mlađeg sloja koji je razigran i zaljubljen te ne poznaje konvencije i ne priznaje tradicije boreći se za svoje mjesto pod suncem.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i online na sustavu Eventim.

Premijera- https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/predstava-umisljeni-bolesnik-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-1321608/performance.html

Izvedba - https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/predstava-umisljeni-bolesnik-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-598099/event.html

Cijena ulaznice za predstavu HNK Zadar, UMIŠLJENI BOLESNIK za premijeru, 29.11. i izvedbu 30.11. iznosi 70,00 kuna / 9,29 €.

Više o predstavi : https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/umisljeni-bolesnik/255