Američka papisa

HNK Zadar

Autor: Esther Vilar
Režija: Ozren Prohić
Prijevod: Andrija Seifried
Glazba: Nebojša Lakić
Oblikovanje videa: John Čolak
Fotograf predstave: Željko Karavida

 

Igraju

Jasna Ančić

Uspješna monodrama HNK Zadar, AMERIČKA PAPISA, premijerno izvedena 29.srpnja 2010. godine u sklopu 16. ZADARSKOG KAZALIŠNOG LJETA, djelo je njemačko-argentinske književnice Esther Vilar (1935. Buenos Aires) koja je pripadala grupi provokativnih pisaca i kritičara društva. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja na području književnosti.

Djelo AMERIČKA PAPISA kojeg je napisala 1982. godine propituje žene u katoličkoj crkvi, njihov odnos prema vjeri i povijesnom poslanju crkve.

Progovarajući iz suštine ženskog bića o slutnji žene koja  će obnašati funkciju za koju su predodređeni odabrani, a koja je rezervirana isključivo za muškarca, sjajna glumačka interpretacija glumice Jasne Ančić  neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Riječ je o predstavi koja problematizira i aktualizira papisinu inauguraciju i njezin životni i vjerski alibi, o životu jedne žene koja je po svemu posebna i koja je vjeri podredila svoju sudbinu.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.