BOEING, BOEING

GK JOZA IVAKIĆ Vinkovci

Mozaik pretplata

Autor: Marc Camoletti
Režija: Nina Kleflin
Prijevod: Nina Kleflin
Adaptacija: Nina Kleflin
Scenografija: Larisa Vukić
Kostimografija: Larisa Vukić
Glazba: Nikolina Belan

Igraju

Vedran Dakić /Vladimir Andrić/Sanja Toth/Josipa Oršolić/Matea Marušić i Zdenka Šustić

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv.bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija BOEING, BOEING. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa.

Mladi Bernard živi precizno uređen život: tri zaručnice, tri stjuardese, sve je u redu i po rasporedu, jedna polijeće, druga slijeće, treća leti. Leti i Bernard na krilima svog hedonističkog životnog stila, sve je u površini, ništa nije u suštini, ljubav su riječi, a život užitak. Bernardov pažljivo sastavljen raspored druženja počinje se raspadati  kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu. Robert i Bernard će pokušati sve da se  tri zaručnice ne susretnu iako će cijeli dan provesti u istom stanu.

Katastrofa je neizbježna...

NAGRADA:

Na 9. BOBIJEVIM DANIMA 2020. u GD Histrion specijalno priznanje za iskazivanje iznimnog komičarskog talenta Matea Marušić koja je svojom karikiranom interpretacijom talijanske stjuardese pridonijela zabavnosti predstave.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.