HOTEL ZAGORJE

GDK GAVELLA

Premijerna pretplata

Režija: Anica Tomić
Dramaturgija: Jelena Kovačić
Scenografija: Igor Vasiljev
Kostimografija: Marita Ćopo
Autor glazbe: Nenad Kovačić
Koreografija: Lada Petrovski Ternovšek
Oblikovanje svjetla: Zdravko Stolnik
Video projekcija:Igor VasiljevIgraju

Dijana Vidušin / Ksenija Pajić / Perica Martinović / Bojana Gregorić Vejzović / Ivana Roščić / Antonija Stanišić Šperanda / Ivana Bolanča/ Tena Nemet Brankov / Đorđe Kukuljica

HOTEL ZAGORJE Ivane Bodrožić – dirljiva, potresna, kritična priča koja se lako čita, a teško zaboravlja – jedan je od nezaobilaznih naslova nove hrvatske književnosti. Roman je nagrađen  mnogobrojnim književnim nagradama među kojima je najvažnija nagrada Kiklop za najbolje prozno djelo u 2010.godini. U veljači 2012.njemački prijevod romana Hotel Zagorje izašao je u uglednoj izdavačkoj kući Hanser te u francuskoj Acte Sud.

Nastala prema istoimenom romanu predstava vjerno slijedi roman napisan iz vizure desetogodišnje djevojčice koja s mamom, bakom i bratom iz ratom razorenog Vukovara kao prognanik dolazi u bivšu kumrovečku političku školu i čeka da joj se vrati tata Vlado. Ali Vladu su stavili u kolonu koja se vodi pod “nestale” i nije se vratio….

Ovaj komad emotivno se obraća čitateljima raznih generacija, što je namjera i njegove kazališne verzije, nakon čijeg gledanja, nadamo se, iz dvorane nećemo izaći isti kakvi smo u nju ušli, i gdje će, kao i u knjizi, biti "smijeha i zaigranosti i – ljubavi".

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2020.

- za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje: Anica Tomić

28. FESTIVAL GLUMCA U VINKOVCIMA 2021.

- Nagrada “Vanja Drach” za najbolju predstavu u cjelini

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.