IZBACIVAČI

TEATAR EXIT

Premijerna pretplata

Autor: John Godber
Režija: Matko Raguž
Scenografija: Matko Raguž

Igraju

Nikola Nedić / Domagoj Ivanković / Srđan Sorić i Tin Rožman

Otvorenje sezone: premijera 19.10.2023. u 20h


IZBACIVAČI  su moderna i žestoka predstava puna dinamike, hip-hopa, rapa, trapa, glazbenih i plesnih brojeva koja istodobno zabavlja i upozorava, pokazuje i prokazuje. Četiri glumca igraju četvoricu izbacivača koji nam pričaju svoj prikaz noćnog života te igraju mnoštvo ženskih i muških karaktera.

Nakon više od 20 godina od posljednje izvedbe najvećeg kazališnog hita devedesetih, predstave koja je u domaći teatar uvela temu noćnoga života i tada popularnih disco klubova te na precizan i satiričan način dočarala tadašnji noćni život Zagreba i kritički progovorila o problemima sazrijevanja tadašnje rock i techno generacije, a Teatar Exit potvrdilo kao novo potentno kazalište na hrvatskoj sceni, Exit nam dolazi s “novim” Izbacivačima.

A što se događa s nama gotovo četvrt stoljeća kasnije? Jesmo li postali bolji? ! Je li nam društvo zdravije ili smo ostali više manje isti?! Možda smo, zapravo nazadovali? To su neka od pitanja koja se indirektno provlače kroz nove Izbacivače. Radnja predstave je smještena u isti milje ulice, kafića i noćnih klubova u kojima mnoštvo likova priča priču i o nekima od nas. Hoćemo li ih (se) prepoznati, osvijestiti, zamisliti…

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.