Ja od jutra nisam stao

Satiričko kazališe Kerempuh

Autor: Una Vizek
Režija: Nana Šojlev
Dramaturgija: Dora Delbianco i Dina Vukelić
Scenografija: Valentina Crnković
Kostimografija: Valentina Crnković
Skladatelj: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Saša Mondecar
Fotograf predstave: Ivan Posavec

Glazbeni suradnik: Milorad Stranić

Igraju

Jerko Marčić
Marko Makovičić
Ozren Opačić
Hrvoje Kečkeš
Linda Begonja
Ornela Vištica

Dramski tekst JA OD JUTRA NISAM STAO uspješne i izvođene dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađen je na natječaju Marin Držić za 2017. godinu. U pomaknutom autoričinom svijetu matrijarhalnog uređenja gdje su rodne uloge izvrnute, a muškarci inferiorni ženama satiričkom se oštricom obračunavamo s rodno uvjetovanom raspodjelom moći i uvriježenim klišejima o prirodi muško-ženskih odnosa u suvremenom društvu.

Tijekom atipičnog druženja četvorice bliskih prijatelja za jedne večeri koja se pretvara u neobuzdano, logoreično i emotivno razotkrivajuće pijančevanje svaki od njih na svoj način propitkuje svoj položaj u intimnim vezama i društvu, a kulminacija se dostiže kada se konačno suoče s njima nadređenim ženama. U ozračju ženske dominacije i muške submisivnosti, bezimeni muškarci, simbolično svedeni tek na brojeve, vrte se u cikličkim dijalozima i situacijama koje podcrtavaju apsurd i prepoznatljivost svakodnevice, ali pritom čeznu za promjenama i afirmacijom.

Poigravajući se s predrasudama i društvenim očekivanjima,  Ja od jutra nisam stao  Une Vizek pitkim se i nepretencioznim izrazom dotiče aktualne problematike rodnih uloga oko koje rasprava ne staje.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.croatia-tickets.com