KAD JE STAO SVIJET

INK Pula u koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Mozaik pretplata

Autor: Dora Delbianco
Režija: Vito Taufer
Dramaturgija: Dina Vukelić
Scenografija: Dalibor Laginja
Kostimografija: Manuela Paladin Šabanović
Glazba: Mate Matišić
Oblikovanje svjetla: Dario Družeta
Video projekcija:Ivan Marušić Klif

Igraju

Mario Jovev /Dean Krivačić / Irena Tereza Prpić / Romina Tonković / Deni Sanković / Olivera Baljak /Nika Ivančić /Aleksandar Cvjetković i Sven Šestak

Komedija Dore Delbianco Kad je stao svijet  osvojila je 2016. Nagradu Marin Držić koju Ministarstvo  kulture dodjeluje u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva.

Dramski tekstovi Dore Delbianco suptilno poniru u psihološke profile i odnose likova, stvaraju istovremeno okrutno komičan i poetičan ugođaj te uvijek žestoko komentiraju hrvatsku zbilju, anomalije našega društva i bezdušne protagoniste njegove političke scene.

Ovaj komad govori o neobičnom slučaju kada je smrt jednog čovjeka poremetila cjelokupnu ravnotežu svijeta.Ono za što se vjerovalo da je intimna obiteljska drama poprimilo je razmjere svjetske krize, a sve je zajedno pokušala sanirati domaća vlada. Usprkos tome što se pred nama pojavljuju predsjednici i ministri, veleposlanici i zastupnici, inspektori i novinari, pa i sâm papa, ova komedija će vas u potpunosti razoružati svojom toplinom i šarmom.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.