KAD SVIJEĆE DOGORE

HNK Zagreb i TEATAR ERATO

Mozaik pretplata

Autor: prema romanu Sάndora Mάraia i adaptaciji Christophera Hamptona
Scenografija: Andrea Lipej
Kostimografija: Slavica Šnur
Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević

dramaturška prilagodba: kreativni tim predstave

video materijali: Alfred Kolombo, Mario Romulić i Tomislav Guščić

Igraju

Siniša Popović/Goran Grgić i Zrinka Cvitešić (Iva Mihalić )

Dok se bauk masovne zaraze i straha od bolnog umiranja širi cijelim svijetom, autor nas u ovom djelu vraća u intimni svijet živih lica i kontradiktornih moralnih stavova, preskače banalnosti i piše o suštini koja je za sve nas pomalo zaboravljena kategorija.   

Što je smisao ljudskog života, preživjeti ili doživjeti?

Dvojica prijatelja nalaze se nakon trideset godina i svojevrsnim verbalnim dvobojem suočavaju se s dugo prešućivanom tajnom njihovog odnosa. Što ih je razdvojilo i što ih je ponovo spojilo u jednoj burnoj noći, da bi se ponovo rastali, ali ovaj put zauvijek? Je li to duh mrtve žene koja se pojavljuje prelazeći u njihovu osobnu realnost? Koja je uloga glazbe u njihovim životima, poglavito Chopina? Dvojica ostarjelih muškaraca i tri žene isprepliću  svoje živote, mješaju prošlost sa sadašnjošću dajući priči okvir napetog suspensa. Evocirajući prošlost, skidajući veo po veo s tajanstvenog događaja koji je turbulentno promijenio njihove živote, prenose dramski sukob u sadašnjost i tražeći razrješenje plešu između osvete i pomirbe. Jedno epizodno lice će im prigovoriti: Što hoćete? Preživjeli ste. Je li zaista svrha naših života preživjeti? Na to pitanje Marai daje konkretan odgovor.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.