KREDIT

HNK Zadar - PREMIJERA prosinac 2021.

Premijerna pretplata

Studentska pretplata

Autor: Jordi Galceran
Režija: Nenni Delmestre
Prijevod: Nenni Delmestre
Scenografija: Lina Vengoechea
Kostimografija: Lina Vengoechea

Uloge

Alen Liverić, Davor Jureško

KREDIT je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama menadžeru i postepeno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom mu se  klijent obraća, te poznavanje određenih intimnih situacija iz njegovog života, malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Tekst je prvi put postavljen 2013. u Barceloni  a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018., obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i urnebesno komedijske situacije.

Redateljica Nenni Delmestre, nakon velikih uspjeha s Galceranovim tekstovima “Gronholm metoda” i “Burundanga”  koje je postavila u Sloveniji i Italiji, po treći put prihvaća se postavljanja ovog omiljenog katalonskog pisca s dvoje sjajnih glumaca zadarskog HNK, Davorom Jureškom i Alenom Liverićem.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.croatia-tickets.com