LJUBAVNA PISMA

KAZALIŠTE PLANET ART

Mozaik pretplata

Autor: A.R.Gurney
Režija: Marko Torjanac

Izvedba: 8.12.2022. u 20 h

Nova predstava Kazališta PLANET ART Ljubavna pisma  poznato je djelo američkog dramatičara i romanopisca A.R.Gurneyja (1930.) koje je predloženo  za Pulitzerovu nagradu za dramu. Riječ je o jednoj  od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu.Tekst je praizveden na Broadwayju 1988., a u njegovoj izvedbi su se okušala i velika glumačka imena: Kathleen Turner, William Hurt, Mel Gibson, Sissy Spacek,Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima vratila na pozornicu.

U središtu priče su Melissa i Andrew koji svojim pismima, tijekom gotovo 50 godina, održavaju svoj poseban odnos te kroz njih progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, razočaranjima, pobjedama i porazima kroz koje prolaze tijekom svojih života koji su često išli smjerovima koje nisu željeli ili su ih pogrešno birali.  Životi im zatim kreću različitim smjerovima, no njihova privrženost i dalje ostaje jaka.

Je li nakon toliko vremena za njih prekasno? Što znači slučajan susret? Posljednje pismo više nego jasno pokazuje koliko su jedno drugome značili i koliko su jedan  drugome dali tijekom godina. Možda su i bili fizički razdvojeni, no emotivno i duhovno su ostajali bliski koliko samo to ljubavnici mogu biti.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.