LJUBAVNA PISMA

PLANET ART

Premijerna pretplata

Autor: A.R.Gurney
Režija: Marko Torjanac
Adaptacija: Marko Torjanac
Scenografija: Slavica Knežević i Marko Torjanac
Kostimografija: Slavica Knežević i Marko Torjanac

Igraju

Slavica Knežević i Marko Torjanac

Poznato djelo američkog dramatičara i romanopisca A.R.Gurneyja ( 1930. ), Ljubavna pisma koje je predloženo  za Pulitzerovu nagradu za dramu godine, jedna je od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu.

Tekst je praizveden na Broadwayju 1988., a u njegovoj izvedbi su se okušala velika glumačka imena: Kathleen Turner, William Hurt, Mel Gibson, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima vratila na pozornicu.


U središtu priče su Melissa i Andrew koji svojim pismima tijekom gotovo 50 godina održavaju poseban odnos te kroz njih progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, razočaranjima, pobjedama i porazima. Njihovi su životi tekli u različitim smjerovima koje nisu željeli ili su ih pogrešno birali, no njihova privrženost i je i dalje ostala snažna.Je li nakon toliko vremena za njih prekasno? Što znači slučajan susret? Posljednje pismo više nego jasno pokazuje koliko su jedno drugome značili i koliko su jedan  drugome dali tijekom godina. Možda su i bili fizički razdvojeni, no emotivno i duhovno su ostajali bliski koliko to samo ljubavnici mogu biti.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.