MAJSTORI

Kazalište Moruzgva

Mozaik pretplata

Autor: Ana Tonković Dolenčić
Režija: Krešimir Dolenčić
Scenografija: Irena Kraljić
Kostimografija: Martina Ptičar
Skladatelj: Mario Mirković
Oblikovanje svjetla: Davor Horvat

Igraju

Petra Dugandžić (Jasna Palić Picukarić) /Ecija Ojdanić/Matija Šakoronja (Slavko Sobin)/Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić
Ariju Casta Diva iz opere Norma Vincenza Bellinija pjeva Lana Kos
Pjesmu Ženim muža pjeva Irma Dragičević

Priča se događa nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme (ili nedugo nakon) pandemije koronavirusom. Prateći sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom, akteri same radnje su i njihovi majstori koji su oduvijek bili i ostali „posebna vrsta“. Nema čovjeka koji makar jednom u životu nije gubio živce zbog nekog, makar i najmanjeg, kućnog popravka. Što su zahtjevi veći, situacija se sve više komplicira. Svako kašnjenje uzrokuje domino efekt i posljedično, financijski gubitak.

Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave…

Ova sjajna komedija daje jasnu sliku što nam se događa kao društvu i pojedincima,a najbolji način za suočavanje s problemom je kad se čovjek može našaliti na svoj račun!

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.