Mala Moskva

Dramska pretplata

Autor: Tomislav Zajec
Režija: Olja Lozica
Scenografija: Igor Vasiljev
Kostimografija: Igor Vasiljev
Glazba: Matko Botić
Oblikovanje svjetla: Miroslav Mamić
Oblikovanje tona: Tomislav Luetić

Igraju

Petra Kovačić Pavlina
Ana Marija Veselčić
Monika Vuco Carev
Nikša Arčanin

Jedan od nekolicine vodećih suvremenih hrvatskih dramatičara, Tomislav Zajec napisao je svoju novu dramu posebno za Kazalište PlayDrama, unaprijed znajući autorsku ekipu buduće predstave, ali i, još važnije, glumačku podjelu pa je Mala Moskva komad precizno iskrojen za mlade splitske glumce koji su ga iznijeli na scenu.

Autor u svojoj uzbudljivoj i virtuozno ispisanoj studiji odnosa unutar obitelji polazi od Čehovljeve Tri sestre, osmišljajući likove nalik trima sestrama i njihovu bratu pa od toga razvija originalnu suvremenu dramu, nemilosrdnu u opisu duha vremena, ali istovremeno toplu i punu ljubavi prema vlastitim disfunkcionalnim licima.

Ovo je prvi dramski tekst u kojem se autorovi likovi bez obzira na sve, potpuno neskriveno i iskreno vole te se to ne srame pokazati.

MALA MOSKVA je tijesan, ali utješno poznat prostor djetinjstva, špilja ispod obiteljskog stola zazidana nogama odraslih koje te slučajno okrznu po leđima, kratko, ali nekako utješno i toplo. To su dječji glasovi kojih se nastojimo prisjetiti, jer ćemo tako možda u sjećanje prizvati i vlastiti dječji glas. Mala Moskva je sjećanje na ono što je bilo, tinjajuća svjetiljka utjehe, podjednako izmaštana i stvarana.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.croatia-tickets.com