Romansa o tri ljubavi

Glumačka radionica

Autor: Antun Šoljan
Režija: Jasna Ančić
Scenografija: John Čolak
Kostimografija: Jasna Ančić
Glazba: Vinko Radovčić
Oblikovanje svjetla: Branislav Zafranović
Fotograf predstave: Željko Karavida

asistent režije: Vinko Radovčić

Igraju

Josipa Zubak
Tomislav Eškinja
Marta Tabulov Truta
Filip Lovrinčević

Premijera: 15. 5. 2014.

Dramska radionica HNK Zadar na daske Velike dvorane svog kazališta donosi premijeru Romance o tri ljubavi prema Antunu Šoljanu u adaptaciji i režiji Jasne Ančić.

Suvremeni klasik hrvatske dramske riječi Antun Šoljan, glumici je HNK Zadar, mentorici i voditeljici Radionice, Jasni Ančić koja inače preferira rad na djelima hrvatske književnosti, bio izuzetna inspiracija za rad s mladim glumcima Josipom Zubak, Tomislavom Eškinjom, Martom Tabulov Truta i Filipom Lovrinčevićem.

Josipa Zubak već je sudjelovala u nizu predstava Dramske radionice HNK. Tomislav Eškinja glumac je amater iz Sv. Filipa i Jakova koji je s HNK Zadar uspješno surađivao na projektu Govori mi o Augusti, dok su Marta Tabulov Truta i Filip Lovrinčević studenti zadarskog Sveučilišta koji su položili audiciju upravo za ovu predstavu.

Mudro skrojena stihovana Romanca o tri ljubavi priča je o ljubavnom trokutu koja završava tragedijom ljubavi. Ona preispituje dvije različite vrste ljubavi – platonsku i tjelesnu te poručuje kako spoj tjelesne i umne strasti u praksi ubija.

Svoje točke interesa i misli koje su je vodile kroz adaptaciju i režiju djela redateljica Jasna Ančić opisuje ovako:

Toliko se danas govori o osamljenosti, otuđenosti, izoliranosti čovjeka, kao da je ta samoća nešto izvanjsko, što se oblači poput kostima, kao da ju je ostavila neka davno dotrajala civilizacija…

Čovjek je od prvog dana osuđen na samoću. I stalno traži što uvjerljiviju obmanu u koju bi povjerovao, uronio, utekao, kako bi od sebe što spretnije pobjegao iza maske…

Četvero lica ovog našeg „zmaja samoće“ korača kroz dramu želeći se iz nje izvući, suprotstaviti se vlastitim, međusobno isprepletenim strastima – ali kako?

Pa, pogledajte!

Jer prostor glumčevog doživljavanja uključuje sam po sebi i gledatelje!

Romanca o tri ljubavi posljednji put u Zadru postavljena je 1995. godine na 1. Zadarskom kazališnom ljetu u režiji Laryja Zappie.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.