Sirena i Viktorija

Dramska pretplata

Autor: Aleksandar Galin
Režija: Filip Grinvald
Prijevod: Dubravka Ostojić
Scenografija: Dinka Jeričević
Kostimografija: Mirjana Zagorec
Oblikovanje svjetla: Saša Mondecar

odabir glazbe: Filip Grinvlad i Dubravka Ostojić

vizualni identitet: Lara Orešković

Igraju

Gordana Gadžić
Dubravka Ostojić
Mladen Vasary

Predstava Sirena i Viktorija suvremenog ruskog dramatičara Aleksandra Galina koja do sada nije izvođena u Hrvatskoj, raskošna je komedija zabune koja govori neizvjesnim sudbinama troje ljudi u vrijeme posttranzicije. Počinje kao klasična komedija koja se temelji na nesporazumima junaka, a zatim prerasta u komičnu melodramu u kojoj u potpunosti dolazi do izražaja Galinov vješto napisan tekst.

Novopečena bogatašica Sirena odlučuje svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priuštiti malo veselja u životu i preko oglasa joj naručuje „pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije“. No zabunom bira krivi broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik koji preživljava šišajući foksterijere. Nakon što su u tom čudnom susretu premostili predrasude, socijalne razlike i nepovjerenje te otkrili intimne karte, među njima se stvara neobično zajedništvo što ukazuje na važnost ljudskosti i običnih, malih stvari.

No ispod naoko jednostavne narativne strukture i komičnog zapleta, pojavljuje se problematična i materijalistička stvarnost koju autor sagledava iz druge perspektive i  ukazuje nam na ono što do tada nije bilo vidljivo.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

Radno vrijeme blagajne

radnim danom: od 11:00 do 13:00 / od 18:00 do 20:00
subota: od 11:00 do 13:00