SLUČAJ MERSAULT

DRAMA PLUS i HNK Zadar


HNK Zadar21:30 h

Režija: Vinko Radovčić
Adaptacija: Nina Pavlović
Dramaturgija: Nina Pavlović
Scenografija: Luka Lang
Kostimografija: Anita Goreta
Glazba: Vinko Radovčić
Suradnik za scenski pokret: Josipa Štulić
Oblikovanje svjetla: Frane Papić
Oblikovanje tona: Mate Petričević
Video projekcija:Ivan Lušičić Lik
Inspicijent: Domagoj Lindinger

Kreativni producent: Domagoj Lindinger

Uloge

Konstantin Haag /Pavle Matuško/Kim Končar / Matija Grabić/Lucija Alfier/ Marko Kasalo i Luka Čerjan

Premijerno izveden na 27. Zadarskom kazališnom ljetu, SLUČAJ MERSAULT ispunio je sva očekivanja publike i s razlogom opravdao zadovoljstvo redatelja Vinka Radovčića, voditelja DRAME PLUS,redatelja i glavnog autora predstave nastale prema predlošku najpoznatijeg djela egzistencijalizma, STRANCA Alberta Camusa.

“SLUČAJ MERSAULT vjerni je prikaz procesa koji se sasvim sigurno nekad i negdje, možda ne tako davno od sada i ne tako daleko od ovdje, vodio protiv nekog čovjeka, i temelji se, obećajem, na istinitim događajima.

Tužiteljsko tijelo sastavljeno je od susjeda, poznanika, bivših ljubavi i ljudi koji su optuženog vidjeli samo jednom, ali bez sumnje, osuda koju će sud donijeti bit će izrečena u duhu pravde. Nečije pravde, to jest.

Naposljetku, ne sudi se njemu za ubojstvo čovjeka - to se, uostalom, svakome može desiti - nego jer je alarmantno pomirljiv sa životnim stanjima. Nedokučiv, dakle opasan. Stran.

Ubit će ga kao što su ono jednom ubili Krista, a činjenica da ne znaju što čine ostala je ista. Što se Mersaulta tiče, on ususret giljotini zaista ide kao što se ide ususret nekoj osobi - sa smješkom na licu i figom u džepu. “ / Nina Pavlović /

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.