SUTRA TO MOŽEŠ BITI TI

Kazalište Virovitica i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Studentska pretplata

Režija: Anica Tomić
Dramaturgija: Jelena Kovačić
Scenografija: Anica Tomić, Nenad Kovačić
Kostimografija: Anica Tomić
Glazba: Mirjana Zagorec
Oblikovanje svjetla: Domagoj Garaja i Domagoj Mrkonjić
Oblikovanje videa: Domagoj Garaja i Domagoj Mrkonjić

Igraju

Goran Vučko / Silvijo Švast / Meri Androković / Selena Andrić / Dora Bogdanović / Mirko Ilibašić / Sara Ipša / Laura Kolesarić / Iva Slavić / Matko Trnačić / Mateja Tustanovski / Mateo Pšihistal uz sudjelovanje Draška Zidara i Gorana Košija

Autorski projekt studenata 1. godine Diplomskog studija Glume pod redateljskim vodstvom Anice Tomić i dramaturškim vodstvom Jelene Kovačić

Priča ove predstave događa se u jednom neimenovanom gradu koji bi mogao biti bilo koji grad na svijetu, ali mogao bi biti i grad u kojem živimo. Jedna maloljetnica je pretučena, dvije maloljetnice su privedene, snimka nasilja objavljena je na društvenim mrežama, policija pokušava saznati što se dogodilo, svjedoci pokušavaju naći razloge zašto nisu reagirali, stručnjaci traže uzroke, razbacuju se statistikama i nadmeću analizama, liječnici pokušavaju spasiti jedan život, roditelji se pokušavaju opravdati , a javnost se pita:

Tko je kriv? Društvo? Škola? Sustav? Roditelji? Mediji? Političari? Društvene mreže? Kompjuterske igrice? Lažni heroji? Krivi autoriteti? Nedostatak empatije? Kaos svakodnevice? Ili nešto sasvim drugo, nešto neimenovano, nešto zlokobno što se nalazi u svima nama?

I iako na ova pitanja ne znamo odgovore, želimo o njima razgovarati jer želimo hodati ulicama na kojima se to ne događa, plesati na tulumima na kojima se to ne događa, ići u škole u kojima se to ne događa i zapravo, raditi predstave u kojima se to ne događa. (Jelena Kovačić)

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.