ZAKON ZAGORE

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH SPLIT

Mozaik pretplata

Autor: Ivan Leo Lemo
Režija: Ivan Leo Lemo
Scenografija: Vesna Režić
Kostimografija: Marko Marosiuk
Autor glazbe: Zvonimir Dusper
Oblikovanje svjetla: Elvis Butković
Oblikovanje tona: Tomislav Topić

Suradnica za dramaturgiju i scenski pokret: Ana Gruica Uglešić

Igraju

Lidija Florijan / Ana Gruica Uglešić / Mia Vladović / Nada Kovačević / Ivana Gudelj / Andrea Mladinić i Matija Grabić
Glas radijskog spikera: Ivo Perkušić / Glasovi djece: Mikula i Jadran Vladović / Glas odraslog Josipa:Tomisav Topić / Glas Petra Krešimira Pehara: Siniša Čović / Glas druga Tita : Ivan Leo Lemo

Nakon hit predstava Cabaret Splićanke i Split in space koje je zadarska publika imala priliku vidjeti, predstava Zakon Zagore donosi neobičnu ljubavnu priču između Ante i Anđelije koja se po mnogo čemu razlikuje od drugih te “ruši” stereotipan pogled na splitske doseljenike, tzv. Vlaje koji su se iz Dalmatinske zagore spuštali do Splita i u njemu tražili bolju budućnost. Njihova je migracija uvelike utjecala na rast i razvoj Splita, identitetski ga obogatila i donijela mu neke specifičnosti.

Anđelija,  koju u ovoj inscenaciji tumači šest glumica u šest životnih razdoblja,  u ovoj je predstavi  na neki način  ona ista ili slična Anđa kojoj su dušu udahnuli i velikani hrvatske književnosti- Ivo Brešan i Miljenko Smoje.

Zakon Zagore je nova predstava autora i redatelja Ivana Lea Leme u kojoj nastavlja “rasplitati” identitetske pletere grada Splita i splitske publike. Obuhvaća razdoblje od 1945. godine do danas pa osim intimne povijesti likova, donosi i društveno političku povijest ovih naših turbulentnih zakutaka. Kroz melodramatičnu potku propliću se komični, ali tragikomični prizori sudbina koje su nam svima i poznate i nepoznate i u kojima možemo  prepoznati čak i naše pretke.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.