ZZ QUARTET

Studentska pretplata

Nastupaju:

Ratko Zjača, gitara
Simone Zanchini, harmonika
Adam Nussbaum, bubnjevi
Martin Gjakonovski, kontrabas

Ratko Zjača i Simone Zanchini - ZZ QUARTET

Riječ je o četvorici vrhunskih glazbenika u čiji su jazz izričaj ukomponirani mnogi glazbeni žanrovi, moderna klasika, world music i slobodna improvizacija.

Ratko Zjača - suvremeni gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog s nizozemskom adresom. Surađivao je s brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice – Reggiejem Workmanom, Randyjem Breckerom, Johnom Patituccijem, Alom Fosterom, Ronom Carterom itd. 2010. godine nominiran za El Intruso New Creative Music Criticts Poll Award, najveću nagradu za jazz glazbu u Južnoj Americi, predložen od najpoznatijih svjetskih kritičara.

Simone Zanchini - jedan od najvećih svjetskih virtuoza harmonike, počasni je član orkestra milanske Scale i sigurno jedan od najoriginalniih umjetnika uopće. Nastupao je na najznačajnijim međunarodnim jazz festivalima te surađivao s brojnim priznatim umjetnicima.

Adam Nussbaum - jedan od najboljih jazz bubnjara današnjice i dobitnik pretižne Grammy nagrade. Tijekom karijere koja traje od početka sedemdesetih  nastupao je i snimao s brojim poznatim glazbenicima: Sonnyjem Rollinsom, Daveom Liebmanom, Jamesom Moodyjem, Stanom Getzom, Garyjem Burtonom, Tootsom Thielemansom, Sheilom Jordan, Halom Galperom, Miroslavom Vitousom,, Johnom Abercrombijem, Michaelom Breckerom (svirao na njegovom albumu koji je dobio Grammy “Don’t Try This At Home”), bio je član čuvenog trija Johna Scofielda (u kojem je bio i Steve Swallow), Eliane Elias/Randy Brecker Quarteta, Gil Evans Orchestra, Carla Bley Big Banda.

Martin Gjakonovski - rođen je u Skopju, u Makedoniji, u obitelji jazz glazbenika. Njegova je pristupnica na međunarodnu jazz scenu bila Jazz radionica s Coltraneovim kontrabasistom Reggijem Workmanom u Grožnjanu. Studirao je jazz bas na Muzičkoj akademiji u Kölnu.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.croatia-tickets.com