Gradsko kazalište Požega-23.9.2022.

Hvaljena predstava HNK Zadar, KREDIT Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre gostuje u Gradskom kazalištu Požega u petak, 23. rujna . Početak predstave je u 20 sati.Igraju: Davor Jureško, Alen Liverić i pijanist Ivan Ivić.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Nakon što je u Španjolskoj oborila sve rekorde gledanosti, predstva “Kredit” do danas je prevedena na 8 jezika i postavljena u 10 država.

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru, te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=x-8YXjQUnHY