USUSRET SEZONI 2022./2023.

PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA USUSRET NOVOJ SEZONI HNK ZADAR

U utorak, 27. rujna s početkom u 20 sati u HNK Zadar ne propustite  pogledati legendarnu komediju Ive Brešana- Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja! Predstava koja je nastala u suradnji HNK Zadar i Kazališta lutaka Zadar u režiji Dražena Ferenčine odmah je osvojila publiku i kritiku na ovogodišnjem 28. Zadarskom kazališnom ljetu.

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ neprijeporno je jedna od najboljih i najvažnijih suvremenih hrvatskih drama. Brešan je u njoj bespoštedno prikazao tragične posljedice do kojih dovodi totalitaristička ideologija u sprezi s neiskorjenjivim primitivnim mentalitetom. Budući da su samo dvije stvari beskonačne, kako kaže Einstein, a to su svemir i ljudska glupost, Brešanov komad nažalost postaje posebno relevantan u naše doba kada se znanje obezvređuje, a poput šumskog se požara šire dezinformacije koje otvaraju prostor za potencijalno pogubne ideologije i ozbiljne manipulacije. Ova će predstava, uz lutkarske elemente i balans između komedije i tragedije, pokazati izuzetnu vitalnost i aktualnost ovog klasika suvremene hrvatske drame.

Igraju: Dragan Veselić , Ivica Pucar, Mia Zara Burčul, Gabrijela Meštrović Maštruko, Alen Liverić, Dominik Karakašić, Davor Jureško, Josip Mihatov, Lino Brozić, Mimi Zadarski.Na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu. Ulaznice su u prodaji od 22. rujna na blagajni HNK Zadar!


Ulaznice su u prodaji  od 22. rujna na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna