15.srpnja / lapidarij Narodnog muzeja / 21:30h

U srijedu 15.7. u lapidariju Narodnog muzeja s početkom u 21:30 h imate priliku pogledati predstavu, ŠETAČI PASA, koprodukciju Kazališne udruge Tragači i CeKaTe Teatra. Tekst i režiju potpisuje Jelena Hadži-Manev, u predstavi igraju Petra Dugandžić, Matko Knešaurek i Josipa Oršolić.

TRAGAČI su neovisna kazališna družina koja na scenu postavlja isključivo autorske projekte i suvremene tekstove hrvatskih autora. Tragači održavaju i kazališne radionice za kandidate za prijemni ispit na studij glume te dramske pedagoge.Surađuju s brojnim samostalnim umjetnicima, a projekte realiziraju u partnerstvu s centrima za kulturu i javnim kazalištima.

Zadarska publika je imala  priliku vidjeti njihovu predstavu - NORA – trenutak pobune na 25. ZKLJ.

Lana (Petra Dugandžić) je ekonomistica koja ima svoju malu tvrtku. Petar (Matko Knešaurek) je programer sa stabilnim poslom. Astrid (Josipa Oršolić) je tek diplomirana prevoditeljica.

Troje potpuno različitih ljudi povezuju jedna belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. Kroz redovite susrete u istom parku, likovi pred publikom postepeno razotkrivaju svoje životne priče, te se putem rađaju simpatije i grade prijateljstva. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji.


Ulaznice su u prodaji na sustavu Croatia Tickets, na blagajni HNK Zadar (radnim danom od 11-13h) te na mjestu događanja sat vremena prije početka predstave.