28.-30.7./ Muzej antičkog stakla / 21:30h

ZADAR JAZZ & BLUES 2021. / Muzej antičkog stakla / 21:30h

Već sedmu godinu zaredom u organizaciji HNK Zadar, na prekrasnoj lokaciji otvorene terase Muzeja antičkog stakla Zadar održat će se Zadar Jazz & Blues festival. Na festivalu koji traje od 28. do 30. srpnja prva noć će pripasti svjetskom pijanisti Kubancu Omaru Sosi ( Aguas triu). Njegova je glazba mješavina afro-latino jazza i ritmova iz cijelog svijeta. Koliko je kvalitetan glazbenik dokazuje nagrada za životno postignuće programa Smithsonian Associates te pet nominacija za nagradu Grammy te dvaput za nagrade BBC-ja u kategoriji world musica.

Drugu večer nastupa jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie. Utemeljitelj je kultnog banda Defunkt i već desetak godina surađuje s jazz & funk grupom The Bastardz.

Festival se završava koncertom američke glazbenice Dene DeRose koju kritika naziva "najboljom pijanisticom i pjevačicom još od Shirley Horn". Njeno umijeće je najbolje opisao Washington City Paper : "Ako dođe u Vaš grad, ulaznicu za koncert nabavite čim prije jer Dena DeRose naprosto zapanjuje lakoćom svirke na klaviru i izuzetnim vokalnim talentom!"

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i na sustavu Croatia Tickets. Svi koncerti počinju u 21:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 100,00 kuna. Na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu jer je broj mjesta ograničen.

Više na :

https://zklj.hnk-zadar.hr/hr/jazz-and-blues-zadar

https://www.croatia-tickets.com/hr/7-zadar-jazz-blues-aguas-trio-cuba/tickets-173.html

https://www.croatia-tickets.com/hr/7-zadar-jazz-blues-%E2%80%9Emr-defunkt%E2%80%9C-joseph-bowie-the-bastardz/tickets-170.html

https://www.croatia-tickets.com/hr/7-zadar-jazz-blues-dena-derose-trio/tickets-169.html