Hanibal podzemni

Dramska pretplata

Autor: Hristo Bojčev
Režija: Matjaž Latin
Fotograf predstave: Željko Karavida

Slovenski redatelj Matjaž Latin je do sada režirao više od 80 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma.

Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE

(2016.) nakon koje slijedi režija predstave TARZAN u protekloj kazališnoj sezoni.

Tema predstave HANIBAL PODZEMNI je novac kao suvremeni mit i sredstvo porobljavanja, gdje je lik Hanibala predstavljen kao personifikacija suvremenog osvajača koji u modernom vremenu uspostavlja jedan novi robovlasnički sistem u kojem se vlasništvo nad robom više ne uspostavlja vojnom silom, već kamatom na kredit.

Jedne noći, u garsonjeri Vasila Vrbanova, siromašnog učitelja pjevanja, iznenadno se pojavljuje Hanibal, dijabolični super-heroj iz podzemlja, radnik na kopanju tunela iz nepoznate podzemne civilizacije. On dolazi uručiti Vasku milion dolara jer je u njegovim katakombama stvorena u doba Nerona i razvijena tijekom povijesti cijela jedna civilizacija,značajno naprednija u odnosu na ovu našu – nadzemnu. U njoj svi žive u ekstremnom blagostanju, pa su odlučili svakom stanovniku zemlje pokloniti po milion dolara, te redom prokopavaju tunele i isporučuju novac...

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.croatia-tickets.com