Hilaj me

Prema motivima romana „Upravljač za ljude“ Davida Baddiela

Glumačka radionica

Autor: Prema motivima Davida Baddiela
Režija: Žana Bumber
Scenografija: John Čolak
Kostimografija: Anita Goreta
Fotograf predstave: Željko Karavida

Video: Marko Kujundžić
Posebna zahvala Ladi Petrovski

Igraju

Leon Cerić
Lora Kujundžić
Lukas Knežević
Doris Cortesi - Šarunić
Sanda Pinter
Josip Rain
Zlata Granić
Matej Požarina
Dino Kajić
Matej Mitraković

Premijera: 8. 5. 2019.

Hilaj me (Osnaži me) nastala je po motivima romana "Upravljač za ljude" Davida Baddiela.

Predstava je komedija namijenjena djeci od 8 do14 godina.

"Lucija i Šime Ekranović su blizanci. Nisu identični, iako se osjećaju tako. Vole iste stvari, a posebno igranje videoigara što im jako dobro ide od ruke. U drugim stvarima i nisu toliko dobri, na primjer, u izlaženju na kraj sa školskim nasilnicima. Uz pomoć Teslinog "upravljača za ljude", koji dobiju na dar, uspiju vratiti vjeru u sebe i u prave ljudske vrijednosti."

"Ovisnost" o videoigrama, "ekranizacija" društva i naših života, međuvršnjačko nasilje, pretilost, kriza moralnih vrijednosti teme su za lektiru 21. stoljeća i razlozi zbog kojih smo napravili ovu predstavu.

Za junake smo odabrali desetogodišnje blizance koji su štreberi, a koje možemo susresti na svakom školskom dvorištu.

U videoigricama, posebice Fortniteu, pronalaze ispunjenje i validaciju koja im, kako u školskom, tako i u obiteljskom okruženju, nedostaje. Njihovi roditelji imaju neke druge opsesije ekranom pa se djeca okreću onome u čemu su zaista dobri. Bore se s moći i odgovornosti koju Teslin "upravljač za ljude" nosi sa sobom, pokušavaju se izdići iznad školskih nasilnika i otkrivaju da se sposobnosti, talenti i vrijednosti ne mjere u kilobajtima.

Predstava wireless komunikaciju prikazuje na humorističan način ispunjen referencama na pop-kulturu, medije i elektroniku. Kroz predstavu promičemo arhitekturu našeg grada i mediteranske tradicije koje smo naglasili bajkovitošću kostimografije.

Hilaj me (Osnaži me) je predstava koja progovara o našim nesigurnostima, kao i otkrivanju i prihvaćanju sebe. Djeca će na zabavan način otkriti da se u svakom od njih skriva jedan pravi super junak, a odrasle će potaknuti na razmišljanje koliko je tanka granica između toga da vi kontrolirate tehnologiju ili da tehnologija kontrolira vas.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.