LAPONIJA

HNK Split

Premijerna pretplata

Autor: Cristina Clemente i Marc Angelet
Režija: Nenni Delmestre
Prijevod: Nenni Delmestre
Scenografija: Lina Vengoechea
Kostimografija: Lina Vengoechea
Glazba: Lina Vengoechea
Oblikovanje svjetla: Miroslav Mamić
Oblikovanje tona: Marko Mandić

Igraju

Monika Vuco Carev/Siniša Novković/Nikša Arčanin i Zorana Kačić Čatipović

Radnja ove priče smještena je u Laponiju gdje za božićne praznike jedna sestra i njena obitelj posjećuje obitelj druge sestre, veseleći se božićnim radostima i susretu njihove djece s “pravim” laponskim Djedom Božićnjakom. Problemi nastaju kada nordijski ogranak obitelji ne pristaje participirati u ovom običaju, a njihova četverogodišnja kći objasni svom petogodišnjem bratiću da Djed Božićnjak ne postoji i da dobiva poklone od svojih roditelja. Od tog trenutka nastaje eksplozija Pandorine kutije iz koje izlaze različite obiteljske tajne, ali prije svega i sukobi o kulturološkim razlikama između “uređenog” nordijskog (Finska) društva i “neodgovornog i šlampavog” mediteranskog životnog stila (Španjolska- Katalonija u adaptaciji Nenni Delmestre postaje Dalmacija).

Da li Djed Božićnjak služi samo za uvođenje djece u isprazan svijet lažnog materijalizma ili je to nevina dječja iluzija koja obogaćuje i prolongira pravo na djetinstvo?Da li je isključiva racionalnost recept za “bolji svijet” ili se svijet ipak može spasiti uz pomoć malo magije i dječjih iluzija? Zaleđenu polarnu božićnu večer posvađenih sestara i njihovih muževa na kraju ipak otapa ljubav, uz pomoć magičnog događaja…

Riječ je o pametnoj i duhovitoj predstavi koja o ozbiljnim pitanjima progovara s lakoćom.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.