Lice

Noć kazališta 2019.

Autor: Aleksandar Galin
Režija: Zoran Mužić
Prijevod: Marta Schwaiger
Scenografija: John Čolak
Kostimografija: Marija Šarić Ban
Inspicijent: Mimi Zadarski
Fotograf predstave: Željko Karavida

asistent scenografije: Mia Martinović

Uloge

Alen Liverić: BRAGIN
Jasna Ančić: SOLOVJOVA
Davor Jureško: DRANKOV
Žana Bumber: OLGA

glazbenici/
Domagoj Bašić, violina
Dražen Habuš, harmonika i truba

„Lice“ je priča o čovjeku koji se podvrgava plastičnoj operaciji kako bi se spasio i preživio. Promijenivši lice i svoj kompletan život, on mijenja i ženu.  Nakon nekog vremena gorko zažali zbog svojih postupaka i ponovno se za pomoć obraća svojoj kirurginji. 

„Lice“ je drama o životu suvremenih Rusa i ruskoj stvarnosti. Potreba za promjenom postoji, ali kakvom? Uz koju cijenu i pod čijom maskom? Neka nova lica i nečije nove kopije nastaju kao posljedica problema s kojima se postojeće društvo ne može nositi. Šaroliko društvo sastavljeno od tajkuna, intelektualaca, elite… Rezultat je gubitak identiteta. 

Aleksandar Galin

Aleksandar Galin (10.9.1947.), majstor suvremene komedije, jedan je od najznačajnijih ruskih dramatičara, scenarista, filmskih i kazališnih redatelja. Njegove drame izvođene su u više od 200 ruskih kazališta uključujući i Moskovski umjetnički teatar (MHT) "Čehov" te u mnogim poznatim kazalištima Europe, Amerike i Azije poput pariškog kazalište Odeon, engleskog Royal Shakespeare teatra te berlinskog Schiller teatra. Slavu stječe zahvaljujući drami „Retro“ koja 80-ih igra po cijeloj Rusiji i tako postaje jednom od najizvođenijih ruskih drama. Godine 1987. debitira kao redatelj svoje drame „Lete ptice selice“. Kao filmski redatelj potpisuje nekoliko filmova među kojima su i filmovi „Casanovin plašt“ i „Fotografija“ snimljeni po vlastitim dramama.

No Galin je prvenstveno glumac. I upravo ga ta sposobnost čini tako vještim dramskim piscem čiji su likovi besprijekorno okarakterizirani te zahtijevaju vrhunske glumce.

Otkrivši talent za smišljanje različitih duhovitih priča kojima od najranije dobi nasmijava prijatelje, odlučuje se za glumu. Budući da na Akademiju ne biva primljen zbog „suviše izraženih židovskih crta lica“, upisuje studij režije, a glumom se nastavlja baviti u lutkarskom kazalištu posuđujući glas raznim životinjama. Tijekom studija upoznaje svoju buduću ženu Galju radi koje mijenja prezime Purer u pseudonim Galin i kojoj za Dan žena poklanja svoju prvu dramu „Zid“.  Čitanje spomenute duhovite drame u krugu kolega rezultira sveopćim oduševljenjem, a drama dospijeva u ruke znamenitom dramatičaru i pjesniku Aleksandru M. Volodinu koji prepoznaje njegov ogroman talent i čijom zaslugom započinje Galinova karijera dramskog pisca.  

Galinove drame bave se suvremenim i aktualnim temama pa tako i drama „Pacijent“, originalnog naslova „Lice“.


Ulaznica: 40,00 kn /prodaja ulaznica od 1.10. na blagajni HNK Zadar i  na www.croatia-tickets.com

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.