PROPOVIJED

TETAR ERATO

Mozaik pretplata

Autor: Bill C. Davis
Režija: Branko Ivanda
Scenografija: Miljenko Sekulić
Kostimografija: Slavica Šnur
Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević
Oblikovanje tona: Davor Rocco

Igraju

Siniša Popović / Ivica Pucar i Ana Perković

Prvijenac Williama Clarka Davisa, originalanog naslova Mass Appeal (Propovijed) postao je hitom na Broadwayju čim se pojavio ranih 80-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaje izvoditi.

Fokusirana  na sukob generacija i stavova između župnika pred mirovinom i idealističkog đakona koji mu je dodijeljen, ova dramska komedija na zabavan i izazovan način propitkuje stavove koji su vječni prijepor unutar crkve i svijeta te se istovremeno bavi  dubokim moralnim pitanjima i temeljnom  ljudskom slobodom.

Otac Tim Farley vrlo je popularan među svojim župljanima zbog svog šarma, duhovitosti, jednostavnog ponašanja i zabavnih, ali neospornih propovijedi. Dolson je buntovnik koji želi promijeniti crkvu. Uživa napadati Farleyjevu teologiju “pjesme i plesa” i njegovu sklonost piću. Smatra da je njegov poziv istjerati župljane iz učmalosti i samozadovoljnosti te postavlja neugodna pitanja poput:

Zašto žene ne bi mogle biti svećenici? Kada prijateljstvo prelazi u (nedopuštenu) ljubav? Zašto propovijedi moraju podilaziti župljanima? Čemu služe biskupovi savjetnici? Zašto idemo na misu?

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.