TATA

HNK ZADAR

Četvrtak07.12.2023 Petak08.12.2023

Premijerna pretplata

Studentska pretplata

Autor: Mate Matišić
Režija: Zoran Mužić
Dramaturgija: Filip Jurjević

Uloge

Alen Liverić / Davor Jureško / Ivica Pucar / Žana Bumber / Lucija Alfier i Mimi Zadarski

Premijera: 2023.

Nije tajna da dramski tekstovi Mate Matišića  već više od tri desetljeća ukazuju na neuralgične točke društva, bilo da se radi o sudbini gastarbajtera, traumama privatizacije i tranzicijskog perioda, licemjerju crkvene institucije, ratnoj prošlosti i poratnoj stvarnosti, malograđanštini ili poziciji žena u dominantno muškom društvu. Uzevši to u obzir nije neobično da pričamo o možda najizvođenijem živom autoru na regionalnoj sceni, autoru koji uspješno secira vrijeme i društvo u kojem živi.

Predstava TATA, temeljena na dramskom opusu Mate Matišića želi vrijeme koje je ukinulo dominantnu tradicijsku os (u prenesenom smislu figuru oca) sagledati iz perspektive razloga - zašto je to ukidanje bilo potrebno i koji su razlozi za to? Koje su posljedice?

Predstava TATA će pokušati rasvijetliti postupke figure koja bi trebala po svojoj definiciji pružati sigurnost i osvjetljavati put naraštajima koji dolaze i koja je u velikoj mjeri zaslužna za svijet kakav ti naraštaji nasljeđuju, svijet kojem je početna točka ukidanje te figure.

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.